A kert #2 és az életünk mostanában // The garden #2 and our life these days

csillag

Lassan egy hónapja nem írtam semmit a blogra, és azt hiszem ez volt eddig a legpasszívabb időszakom. Mindig is éreztem, hogy egyszer el fog jönni ez a szakasz. Ahogy Helka egyre nagyobb lesz, és nincs állandó babysitter, egyre több dolgom van és Helka egyre több figyelmet igényel. Mikor kisebb volt és többet aludt, könnyebben eljátszott egyedül a napjaink teljesen mások voltak még. Most már főzni sem tudok úgy, hogy ne lógna a lábamon. Ez egy új helyzet, és igazából örülök, hogy rá szánom minden figyelmemet, és a többi dolgomat a második helyre teszem. De nem mondanék igazat, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem zavart, hogy elhanyagolom a blogomat. Úgy éreztem, semmire nincs időm, még a kislányomra sem, mert csak a konyhát teszem rendbe egy nap százszor is. De nem várhatok magamtól lehetetlen dolgokat, egyszerűen nincs annyi idő mint szeretném.

plants2

Aztán ma átgondoltam az elmúlt egy hónapot és kiderült hogy nem csak a konyhát takarítottam. A kislányommal voltam reggeltől estig, szinte minden nap. Olvastunk, játszottunk és rengeteget mentünk a játszótérre. Majdnem minden nap főztem. Újabb amerikai rokonok jöttek látogatóba ( erről hamarosan írok bővebben!) Elkezdtem vezetés órákat venni, és nem utolsó sorban állandóan a kertünkben tengődünk, és nézzük ahogy esznek a madarak, és zöldell a fű. Hihetetlen, hogy tavasz óra mennyire megnőttek a növények. Úgyhogy jöjjenek a képek. És ígérem, visszatérek, már hiányoztok!

plants

It has been almost a month since I last posted here, and this was my least active period so far. I always felt that this will come. As Helka is growing and I don’t have a babysitter who would come regularly, I have more and more things to do, and Helka needs full attention now. When she was younger, she would sleep more, play alone easier and our days were just different. Now I can not even cook without having her grabbing my pants and whining. This is a new situation and I am happy to focus on her and put other things on the second place. I would be lying though if I said I was not frustrated about neglecting my blog so much. I have felt, I have no time for anything exept cleaning the kitchen for a hundred times a day. But I should not demand from myself anything impossible.

birdies

And thenI sat down today, and I thought about the last month, and it turned out, I was not only cleaning the kitchen. I was with my daughter full time. I read to her, played with her, we went to the playground a lot. I cooked almost every day in the last two weeks! I had relatives visiting from the US again (soon I will have a post about them,yay!) I started taking driving lessons to get some practice before we go down to our summer house. And most of all, we are spending a lot of time in our garden, and enjoying the green grass and birdwathing. It is amazing how my plants grown since early spring. So here are some photos to show the romance and beauty of it. And I promis I will be back soon. I miss you guys.

basil

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s