Baba bőrcipő // Leather baby shoes

5

Helka mindig zokniban volt itthon, ami állandóan lecsúszott a lábáról. Vagy lehúzta. Aztán megpróbálta a harisnyáját is lehúzni, emiatt – mint a lábának valami furcsa löttyedt meghosszabbítása – , lógott a harisnya a lábáról.

Ezért egyértelmű volt, hogy a márciusi projectem egy bőr babacipő lesz, amit itthon hordhat. Az anyag még a táskák varrásából maradt, szép csillogó, lányos, sötét szürkés-lila színű, amihez tökéletesen illik egy neon sárga gumi fűző.Először megvarrtam filcből a cipőt, hogy megnézzem, jó lesz-e a méret. Ezt a (csak német nyelvű) leírást használtam a munka során. Ez a bőr vastagabb, mint a barna vagy fekete táska bőr, amit a hajtogatott táskáimhoz használtam, ezért itt már kicseréltem a gépem tűjét bőrvarró tűre. A cipő talpára belülről egy filc bélést is ragasztottam, hogy melegebb legyen a talpa.

7

A két cipellő végül egy kicsit eltérő méretűre sikerült , és aggódtam, hogy nem tudom majd a lábára felhúzni, de végül nagyon bevált, Helka kifejezetten szereti, úgy látszik, kényelmes neki. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy tegnap el is kezdett benne egyedül járni!

6

Helka used to wear socks at home, which always slipped off her feet. And then she tried to pull off her tights which  – like some soft extensions of her legs – were hanging from her feet.

So, this March project was to sew leather baby shoes for her which she can wear indoors. The shiny purple-greyish leather is some leftover from my christmas clutches I made last year. A neon lace is a perfect match for this colour. First I made one shoe from felt to see if the design will work, and the size will be ok. I used this (only german) description for my work. This leather is thicker than the black and brown I used for my folded clutches, so I changed my machine needle to a leather needle. I sticked an extra felt layer inside the shoes to make the sole warmer.

There is a slight difference in the sizes between the two shoes, and I was worried that I won’t be able to pull them on, but they turned out to be perfect. Helka seems to like them and feels comfortable in them. What perfectly reassured me is that she started walking in these shoes yesterday.

8

1

Advertisements

6 thoughts on “Baba bőrcipő // Leather baby shoes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s