Kézitáska // Folded clutch

black2Bőrtáska!!!! Tudtam, hogy ha nem is egy nagyot, de egy kis kézitáskát biztosan csinálok majd. Aztán idén karácsonykor találtam egy szuper lelőhelyet, ahol rengeteg színű és minőségű bőrt lehet kapni, és minden nőrokonomnak varrtam egyet. Kétfélét csináltam, de annyi variációt kiterveltem, hogy elhatároztam, februárban varrok másfélét is, pánttal, meg egy tiszta feketét, amit elegáns alkalmakkor is viselhetek. Ezt az egyszerű leírást követtem, csak a táskákat nagyobbra varrtam, (kb 25×30 cm) hogy jól félbe lehessen hajtani őket. A karácsonyiakkal ellentétben ezeknél arany cipzárakat használtam, amitől sokkal elegánsabb a megjelenésük. A fekete táskánál kifejezetten glámúros ahogy a fényes bőrt feldobja az árány. A bélés vidám, hogy amikor belenézek mindig eszembe jusson, ami kívül egyszínű, belül lehet sokszínű!

csíkos1

A másik táska az új bokacsizmámhoz készült. De hogy ne legyen túl cowgirl-hatás a sok barna bőr, és lehessen nyáron is hordani, egy vidám csíkos anyaggal kombináltam a bőrt. Ehhez a táskához varrtam pántot is, ami nem sikerült túl szépre, de már tudom, hogyan fogom feljavítani! A bőr varrás egy kicsit trükkös, de vékony bőrt nagyon jól lehet háztartási varrógéppel is varrni. Íme pár tipp ami nektek is segíthet:

1 // Ha elég vékony a bőr, (kb. 1-2 mm vastag) és nyúlik, akkor elég elasztikus anyagokhoz használható gépi tűvel varrni, nem kell a bőrvarrótű.

2 // Ha nyúlik a bőr, érdemes maszkolószalaggal leragasztani a varrás előtt, ami megakadályozza, hogy varrás közben elcsússzon az anyag.

3 // Ha nincs bőrvarró talp a géphez, a maszkoló szalaggal való leragasztás segít, hogy az alumínium talp jól csússzon a bőrön!

4 // Bőrt mindig széles öltéssel kell varrni.

Ezek csak az egyszerűbb táskákra vonatkozó tapasztalataim, de ha egyszer lesz egy igazán jó gépem, akkor biztos, hogy a shopper-t sem a Zarában fogom venni! És Ti?Készítettetek már valamit, ami a ruhatáratok része lett?

Leather. I knew I will make at least a small pouch out of it. Then last christmas I found a great store where they sell all kind of leather. So, I made one for every female relative. I made two kind, but I figured out so many types, I decided to make one with a shoulder strap and one black for more elegant occasions. I followed this simple tutorial, except that I made the bads bigger (25×30 cm), so they fold half. In contrast to the christmas bags, these have golden zippers, which gives them a more elegant look. The black looks expecially glamour with the golden zipp. The lining is fun and colorful, so every time I look inside I remember that what’s plain on the outside, can be colorful in the inside.

The other bag was made to match with my new ankle boot. To avoid too mutch cowgirl-look caused by all the brown leather, and to make it possible to wear all summer long, I combined the leather with a fun striped canvas. I made this bag with shoulder strap, which turned out to look nooot-so-professional, but I have already figured out how to fix that. Sewing leather can be tricky, but if the leather is thin enough then it can be easily sewn on a household machine. Here are some tips that you might find useful:

1 // If the leather is thin enough, (aprox. 1-2 mm thick) and elastic, it might be enough to use a needle for elastic fabrics.

2 // To avoid the leather to strech while sewing, you can stick on some masking tape before sewing.

3 // If you don’t have a walking foot for sewing leather, using masking tape helps the aluminium foot to slide and not to stick on the leather.

4 // Leather should be sewn with wide stiches.

These are my experiences with sewing simple bags, but if I will ever have a more serious machine, I am shure I won’t buy the shopper at Zara any more! And You? Have you made anything that became a part of your wardrobe?

Advertisements

One thought on “Kézitáska // Folded clutch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s