Egy hely Budapesten / Svábhegy, zugligeti libegő // A place in Budapest / Svábhegy, Zugliget ski-lift

Amióta Danival ismerjük egymást, sokféle helyen jártunk Budapesten közösen. Étteremben, épületben, parkban, vagy csak egy helyszínen, amit megszerettünk. A környékünkön szintén van egy-két hely, ami nagyon sokat jelent a számunkra. Mindig is szerettem volna dokumentálni a magam esetlen fotóival, és leírásaival, hogy egyszer ezt elővehessük, mint egy albumot, és egyszerre lássuk ezeket a jó kis helyeket, ahol olyan jól érezzük magunkat. Most ezt a projektet is elkezdem, és nagyon lelkes vagyok. Ha külföldön járok, azt szeretem a legjobban, ha valaki helybéli visz el a kedvenc helyeire, és az ő szemével ismerhetem meg a várost. Sokszor sokkal izgalmasabb egy eldugott kis helyi étterem vagy egy romantikus park a városban, mint a turistákkal zsúfolt sétálóutca. Remélem, hogy aki ezt olvassa, annak útikönyv is lesz ez a sorozat Budapest felfedezéséhez. A látnivalók fele úgysincs benne az útikönyvekben, mert ezekhez a titkos részletekhez túl sok idő kell, és sokkal nagyobb közelség.

Az első hely a svábhegyi Szamos Szépkilátás Cukrászda, ahol tavaly októberben Dani születésnapját ünnepeltük. Már régóta szerettünk volna egyszer hétvégén reggelizni valahol, és ez egy tökéletes alkalom volt erre. Nincs is jobb, mint amikor felkelsz, és mire megéhezel, feltálalják a reggelit. (Ohh bed&breakfast, hogy én hogy szeretlek!) Itt már öt hónapos terhes voltam, úgyhogy az evés kezdett újból központi kérdéssé válni a számomra. A cukrászdában reggel 10-kor még nem volt senki. Frissen facsart narancslevet ittunk, utána én finom kávét, Dani teát. A kis vajas croissant egyszerűen tökéletes volt. A hangulat otthonos és elegáns, nagyon tetszett. Aznap éppen napos, szép őszi reggel volt, a legszebb idő. A reggeli után elsétáltunk a Normafára, és onnan a libegőhöz. Pontosan egy év múlva, 2015 októberében ugyanezen a libegőn az egyik legjobb barátnőm utazott felfelé. Ő sem volt egyedül  🙂

Since Dani and I have been together we’ve been many places in Budapest. Restaurants, buildings, parks or a simple spot somewhere in the city which we really liked. We have also a few very meaningful place around our neighborhood. I’ve always wanted to document these places, with my clumsy photos and words, so that someday we can look at them as in an album and remember how we liked to be there. So now I start this project as well, and I am reall excited. Whenever I am abroad, the best way to get known a city is to walk around with someone local, so I can see the place with his eyes. It is much more fun to eat in a small restaurant where all the locals go, or wander in a hidden park, than walk on the crowded shopping street. I hope that this post will be a helpful local guide to get known Budapest better. Half of the attractions are never in a tourist book, as they require more time and closeness than a few-days trip.

The first place is the Szamos Beautiful View Confectionery, where we celebrated Dani’s birthday last october. We wanted to have breakfest on a weekend a long time ago, so this was the perfect occasion.There is nothing better, than wake up, and when you are already hungry, the breakfast is just there. (Ohh bed&breakfast, I love you so mutch!) I was already 5 month pregnant here, so after feeling rather sick, eating was again a big issue for me.There was nobody at the confectionery at 10 am. We drank freshly squeezed orange juice,and after that I had a nice coffe, and Dani had tea.The small buttery croissant is just perfect. The place has a homey and elegant atmosphere at the same time, we liked it very mutch. It was a beautiful sunny autumn morning, the weather which we admire the most. After breakfast, we walked to Normafa and from there to the ski-lift down to Zugliget. Exactly a year after, in october 2015, one of my girlfriend was coming up with the lift. She wasn’t alone as well.

These are our unedited photos, and the wedding photo was taken by Mészáros Péter.

Advertisements

One thought on “Egy hely Budapesten / Svábhegy, zugligeti libegő // A place in Budapest / Svábhegy, Zugliget ski-lift

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s